SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga IBF
ACKERS
F08

Åkersberga IBF (A)
5 - 3
Ekerö IK
Åkersberga IBF (A)5 - 3Ekerö IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 24 oktober, 12:15
Plats:Åkersberga Sporthall A
Serie:Pantamera Flickor Röd Medel Mellersta   Tabell >>
Samling:11:30
Trupp:#19 Julia Glitterstam
#20 Tova Lindblad
#23 Alva Eklundh
#27 Vilma Persson
#33 Zoey Gyllenhammar
#36 Ingrid Åkerberg
#38 Ebba Larsson
#41 Elsa Palm
#42 Sara Erlandsson
#46 Ella Bergman
Sabina Landström
Söndagsmatch och Ekerö på besök.
2021-10-27 08:45

Äntligen helg igen och match!

Som vi längtar till varje match. 

 

På andra sidan planen stod ett Ekerö med tjejer i åldrarna 06-08. Som vanligt va våra tjejer lite mindre i storlek men...

Direktiven vi gav va att gå ut hårt och spela nära och på kropp. Att låta Ekerö få upp farten va inget alternativ för då skulle det rinna på bakåt. Vi kommer ut med bra fart och hög intesitet. Vi skapar direkt flera farliga chanser men vår ineffiktivitet fortsätter att göra sig påmind. Som vi sagt till tjejerna så på röd nivå är målvakterna mycket vassare och vi måste ha bra avslut.

 

Vi pressar men efter ca 7 minuter tar Ekerö ledningen med ett backskott som smiter förbi en skymd Sabina. Inte mycket att göra åt. Vi fortsätter att prata om press och att våga det fysiska spelet. Som alltid under matcher så tar vår lilla bulldozer Vilma detta på allvar och skickar en Ekerötjej över sargen så tjejen och sargen ramlar. 2 minuter, inget snack.  I det efterföljande PP´t så stänker Ekerö in 0-2 vilket inte va rättvist för matchbilden.

Som tur är i slutet på första så trycker Elsa in ett bra skott och reducerar till 1-2 vilket blir ställningen efter period 1.

 

Period 2 fortsätter i samma visa och vi har spelövertag och pressar och Ekerö kommer i sporadiska kontringar och då framför allt genom mycket duktige nr.21. Stor, snabb och farlig med bollen.

Men en bit i andra står Vilma upp på sin spelare och snor bollen., snabba kliv in i mitten sen ett rappt skott och 2-2 va ett faktum.

Av bara farten tar kapten Ebba tag i det och gör 3-2 vilket även blir resutatet efter 2:a perioden.

 

3:e perioden börjar med att Ekerös nr 21 gör sitt andra för dagen efter 13 sekunder och 3-3 är ställningen.

Efter 8 min kommer vår andra 2 minutare och det är Sara som på lite hockeymaner står upp och stoppar nr 21 som kommer i hög fart. 2:an solklar men inget annat att göra där. 

I vårt boxplay trycker Ebba in 4-3 och 3 min senare så slår Alva in en snygg volley på pass från Julia och 5-3 va ett faktum.

 

Summa sumarum... Vi står upp bra. Gör en riktigt bra match både spelmässigt och fysiskt. Vi vill att tjejerna ska våga gå in i närkamperna och ibland blir det lite tokigt men då som alltid har vi eminenta domare som kan sin sak som stävjar situationerna.

 

Tack Ekerö för en bra och rolig match!

 

Resultat: 5-3

Mål:

Elsa, Vilma, Ebba 2 & Alva

 

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer