SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga IBF
ACKERS
F08

Välkommen till Ackers F08!
 
Höstsäsongen 2022/23 - Sammanfattning
2022-12-11 22:49

I år har undertecknad varit dålig med matchreferat. Det kommer bli bättre nästa år!

För att kompensera så tänkte jag sammanfatta första halvan av säsongen enligt nedan.

 

Säsongen 22/23 startade tidigt med ett uppstartsläger/träningsläger på underbara Godby på Åland. Vi har varit där förut och kan bara sammanfatta det som fenomenalt.

Tjejerna fick halva dagen ledigt från skolan då båten gick på eftermiddagen från Kappelskär. 

Framme på Godby vandrarhem så startade glädjen! En helg med teambuilding, träninig, glädje och mycket gemenskap fick gruppen att om möjligt komma närmare varandra. Satan vad kul vi hade!

 

Detta va ett led i förberedelserna för Fatpipe 2022. Vi va redo.

 

Fatpipe. Vi startar med match mot IBK Hallsta som är ett oerhört duktigt lag. Vi gör en bra match men tyvärr tappar vi in 3-3 i slutet.

Match 2, Onsla som vi spelade mot förra året i Fatpipe, 2-2-1 Onsala. Vi är det klart bättre laget men tyvärr x i denna match också då onsala kvitterar i slutet.

Match 3, Röbäcks IF..... Tack för innebandylektionen. Satan vad ni va bra. 6-2 till Röbäck som sen förlorde finalem mot CL98.

Tyvärr förlust i 5/6 pris på straffar mot Pixbo, Återigen är vi klart bättre men ger dom 5 första minuterna i första att gasa iväg. Tack alla lag som visade oss fin innebnady!

 

Helgen efter spelade vi Töjnan Tigercup. 

Vi som alltid spelar med hela vårt lag förlorade finalen på straffar mot Väsby. 

Det vi tar med oss är att de andra lagen kommer med sina bästa spelare och inte går runt på folk medans vi rullar på alla spelare. Stolt tränare är glad för silvret!

 

Under första halvan har även några av tjejerna fått chansen att spela i JAS Serien med FU16. Lite tidigt men det visar på vilken topp dessa tjejer har!

 

 

Pantamera Röd södra medellätt.

 

 

Vi valde södra serien för att få lite andra lag än tidigare.

 

Vilken första halva vi gör. Vi spelar i regel mot 07 eller 06 tjejer förutom otroligt duktiga Huddinge F08. Vi gör en så jäkla bra första halva av säsongen och avslutar året med en seriefinal mot duktiga Tullinge F07. Det roliga är att Tullinge uppenbarligen tycker att seriefinalen är så viktig att dom skickar ner hela sitt Röd Svår lag. Att jämföra med deras oavgjorda mot Täby i medelsvår så va endst en spelare från den matchen med mot oss. Resten spelar i regel svår nivå och DJ nivå.

Vi gör en kanonmatch och står upp bra. Med lite mer tur hade siffrorna kunnat vara andra. 

6-2 till tullinge men välkomna till oss sen så ska vi vsa vart skåpet ska stå. Då kommer vi vara förberedda på det fysiska spelet.

 

Första halvan är kanon. Nu siktar vi mot Storvreta och kommande vårsäsong!

 

/Adde

Ingen träning på måndag (19:e september)
2022-09-17 19:25

Vi ställer in träningen på måndag efter en tuff cup-helg och låter tjejerna vila. Nästa träning blir på onsdag den 21:a i multihallen som vanligt. 

 

 

INGEN TRÄNING IMORGON (5:e september)
2022-09-04 07:12

Imorgon måndag ställer vi in träningen så tjejerna får vila efter en intensiv träningshelg. I kommande vecka blir det träning på onsdag (men utan fys) och torsdag tillsammans med -07.

 

Äntligen drar den nya säsongen igång...
2022-08-24 16:47

Då var det dags för en ny säsong som start i rivstart det här året med träningsläger på Åland nästa helg, Fatpipe i Linköping helgen efter och Töjnan cup helgen efter det. Information och detaljer kommer efterhand!

 

Våra seriematcher startar första helgen i oktober och det finns ett preliminärt match-schema upplagt i kalendern, men var beredd på vissa ändringar. Vi håller nu på och ser över vad det är som krockar. Matchflyttar och ändringar uppdateras kontinuerligt i kalendern när det har blivit godkänt av förbundet. 

 

Det har även gått ut avisering om medlem- och träningsavgift i dagarna, så om ni inte har sett något sådant mail vänligen kontrollera skräpposten eller kontakta mig så kan jag skicka ut en ny avisering. 

 

Efter morgonens invigning av Multiarenan så är den öppen för träning så från och med nästa vecka kör vi som vanligt med träning både måndag och onsdag. Onsdagar har Johan även det sedvanliga fys-passet i samband med träningen, även det är i Multiarenan. 

 

 

Välkomna till en fantasktisk spännande säsong!

 

Gunilla, Adde & Johan

Örebrocuppen 2022, Vilka tjejer och vad gör vi?!
2022-04-16 00:07

Vad gör vi!

 

Nu flera dagar efter att cupen avslutas sitter jag och kan fortfarande inte sova. Jag börjar tänka, reflektera och känna vad har vi gjort...

Facit är att vi vinner Örebrocupen 2022 på ett brutalt men även mäktigt sätt.

För att förstå måste vi gå tillbaka lite i tiden.

Redan i mitten av mars började tjejerna snacka om cupen. Jag poängterade att serien är inte slut ännu, avsluta detta först så tar vi cupen sen. Men tjejerna va så taggade inför att äntligen få möta tjejer i samma ålder.

Jag och Gunilla skapade ett schema inför cupen som skulle vara optimalt för tjejerna,  det blev till och med en merkostnad för föräldrar för att vi skulle äta middag 16:30 på fredagen. Varför? Jo för att denna cup skulle vi komma så jäkla förberedda som ett lag kunde komma. Vi va i tid, checkade in och åt i tid på hotellet. Va vi redo för KFUM Örebro 19:00 på fredagen? 
Om vi va... Alltså dessa tjejer är så bra, snälla, omtänksamma, och (tack till er föräldrar) väluppfostrade och slet som ett lag som inte vet vad individualister är. Vi va totalt överlägsna Örebro men gör inget mål. 0-0 Men fan vad jag gav tjejerna beröm. Vilket jäkla gäng!

Stökigt häng på hotellet helt i sin ordning där våra tjejer lydde oss (någorlunda) och somnade i tid. Ska tilläggas att det va ett par killag som bodde i samma korridår. Hormonerna ångade i luften!

Lördag
Storvreta. Dom är bra! Vad gör vi... Är överlägsna men bjuder in dom. Vinst 3-2 och A-slutspel mer eller mindre klart men en match till för att säkra allt.

Solfjäderstaden i sista gruppspelsmatchen. A-slutspel va det vi siktade mot. 
Första perioden va tjejerna så nervösa så jag bad vår "taktiska och mentala" coach Ella Persson att hjälp mig, vad gör dom?! Vi håller oss i shakt till pausen.
Periodpaus 0-0 och jag säger några mysiga saker samt puschar dom... Vad gör våra tjejer....

Vaknar dom? krigar dom?

PANG! 4-0. Om jag va stolt?! Satan vad jag älskar att träna dessa tjejer!

Direkt till semi och Örebor utveckling...
Då jag visste vad som väntade hade jag förberett straffskyttar innan. Kapten Ebba, Jag tar första! Det därför hon är vår kapten! , Ingrid va säker på andra.. Sen jobbade jag laget runt..  Va inte många som vågade men jag sa att vi löser det vid match, för det kommer inte bli straffar..

Matchen då.. Vi va grymma och totalt överlägsna! Avgjorde vi? nej
Det slutade med att bli oavgjort mot Örebro och straffar i semin.
Madde i målet grät innan, tjejerna bröt ihop.. Men vad gjorde era döttrar i detta läget? Den som skulle lägga tredje blev för nervös... . Tredje straffen stod Vilma och Ella och snackade om och Ella sa, jag tar den.. Satte hon den?  Såklart! Jäkla stjärna!

Dom sammanstrålar som den värsta jävla grupp jag varit med om och jag har ändå hållit på med idrott på elitnivå. Dessa tjejjer slutar aldrig att förvåna och imponera på mig.


När Madde tar straff 3 och skickar oss till final....
Jag fattar än idag inte hur tjejerna kunde ladd om till final.

Jag tänkte.. Hur ska dom orka en final..  Jag behövde inte vara orolig! 

Vi hade tid för att värma på plan men tjjeerna körde sin rutin med allt vad det innebar. och klev ut på plan redo för final!


Till historien ska tilläggas att dessa tjejer "vunnit" Storvreta innan man räknade resultat och dom hade sett fram emot att visa vad dom kunde 2021-- Har någon hört talas om Corona..? allt inställt!

Därför är denna cup den första dom varit förberedda på och redo för.

Final- Björklinge. Jag hade en klar plan och ide för vad och hur vi skulle göra. Gjorde våra älskade tjejer det? Åfan.

Vi dominerar finalen även om Björklinge inte är ofarliga så är vi klart bättre.
Vad händer? Straffar såklart.

 

Madde- Vad ska jag göra.. Jag är så dålig på straffar. 

Jag - Madde, du är grym det vet du. Va i bollens riktning och agera starkt när spelaren gör något...

Madde- Ok. Inte svårare än så?......

Jag samlar tjejerna i en ring och berättar att dom är vinnare i cupen oavsett, inget lag kan mäta sig med dom. Jag berättar att straffar är ett lotteri. Vi har vunnit och nu får  vi se vem lyfter bucklan men vi är en av 2 som kan göra det!

 

3 straffar per lag och alla missar. Eller rättare sagt Madde räddar. Vilka räddningar!

Suddenstraffar. Madde räddar Björklinges straf och kapten Ebba får chansen att avgöra...

 

Bra fart, bra teknik och hejdå... JAAA!!! Ebba lögger in den i öppet mål och jublet vet inga gränser!

 

Känslan när vi vinner är magisk. För att jag och Gunilla har gjort något? Nej för att tjejerna visat hur jävla bra dom är! Visat at dom är ett av Sveriges bästa F08 lag!

Ni föräldrar ska vara stolta över hur ni uppfostrat och coachat era barn för det jag och Gunilla fick vara med om i helgen på plan och "off ice".. Vi älskar dom..

Åkersberha IBF ska vara stolta över vad som kommer upp till nya SSL laget om 3-4 år. 

Vi ska vara stolta över att producerat det vi gör.

Vinnarmiddag på Brödernas i Åkersberga.
Då fick man höra detta från spelarna...

"Tänk om du kan träna oss hela vägen upp till SSL" Det vore magiskt..

Mitt svar.  Jag har redan förberett för detta och gått den utbildningen.

Tack alla föräldrar för ert engagemang och stöttning. Utan det skulle vi inte vara där vi är idag.

Till sist. Oavsett vad ni vill eller inte så kommer inget i mitt liv göra att jag inte kan följa er till SSL. Ni alla kommer dit en dag om ni kämpar och sliter för det!

Tack för att jag får ta hand om, vara med dom, skoja, skämta, driva och bara va med era barn. 
Tack för att ni finns!


/Adde

 
Våra sponsorer