SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga IBF
ACKERS
F08

Välkommen till Ackers F08!
 
Höstens nattvandring
2021-11-27 11:47
Då var sista nattvandringspasset avslutat...

Under en väldigt kall och lugn fredagskväll så genomförde vi det sista nattvandringspasset, men med kaffe och bulle på Cirkel K, så hade vi väldigt trevligt :-).

 

Jag vill passa på att tacka alla för att ha ställt upp och hjälpt till att samla ihop till lagkassan. Men framförallt vill jag tacka Kristin och Tove som har planerat och hållt ihop den här aktiviteten. Jag hoppas att fler kan ta vid och hålla ihop en ny omgång av nattvandringspass under våren när det har blivit lite varmare. 

 

Personligen tycker jag att nattvandring är ett jättebra sätt att samla in pengar - laget får pengar, ungdomarna på stan känner sig kanske lite mer trygga och sedda och inte minst vi får motion :-).

 

 

Referat: Täby FC (B) - Åkersberga IBF (A)
Täby borta en onsdag
2021-11-08 10:50

Då va det dags för att möta duktiga Täby 07 och denna gång på en onsdagkväll. Kvällsmatcher brukar vara vår melodi.

Matchen börjar i ett högt tempo där Täby är det klart bättre laget inledningsvis. Dom har några riktigt vassa tjejer som ställer till oreda i vårt försvar.

Vi får inte igång något ordnat spel då Täby pressar oss högt i banan och vi kastar bollar kors och tvärs.

Allt eftersom matcher fortlöper kommer vi in i det och ökar vårt tempo. Vi sätter hög press på Täby och även om vi ite riktigt får igång vårt spel så förstör vi deras spel med vår press. Vi skapar chanser och är det klart bättre laget i andra perioden. Även stor del av 3:e perioden är vi det bättre lagen även om Täby sätter en ordentlig press på oss i slutet av matchen för att nå en kvittering.

Men denna gång vinner vi och siffrorna skrivs till 2-4 i vår favör.

 

Tack Täby 07 för en underhållande och fartfylld match!

Referat: Åkersberga IBF (A) - Ekerö IK 
Söndagsmatch och Ekerö på besök.
2021-10-27 08:45

Äntligen helg igen och match!

Som vi längtar till varje match. 

 

På andra sidan planen stod ett Ekerö med tjejer i åldrarna 06-08. Som vanligt va våra tjejer lite mindre i storlek men...

Direktiven vi gav va att gå ut hårt och spela nära och på kropp. Att låta Ekerö få upp farten va inget alternativ för då skulle det rinna på bakåt. Vi kommer ut med bra fart och hög intesitet. Vi skapar direkt flera farliga chanser men vår ineffiktivitet fortsätter att göra sig påmind. Som vi sagt till tjejerna så på röd nivå är målvakterna mycket vassare och vi måste ha bra avslut.

 

Vi pressar men efter ca 7 minuter tar Ekerö ledningen med ett backskott som smiter förbi en skymd Sabina. Inte mycket att göra åt. Vi fortsätter att prata om press och att våga det fysiska spelet. Som alltid under matcher så tar vår lilla bulldozer Vilma detta på allvar och skickar en Ekerötjej över sargen så tjejen och sargen ramlar. 2 minuter, inget snack.  I det efterföljande PP´t så stänker Ekerö in 0-2 vilket inte va rättvist för matchbilden.

Som tur är i slutet på första så trycker Elsa in ett bra skott och reducerar till 1-2 vilket blir ställningen efter period 1.

 

Period 2 fortsätter i samma visa och vi har spelövertag och pressar och Ekerö kommer i sporadiska kontringar och då framför allt genom mycket duktige nr.21. Stor, snabb och farlig med bollen.

Men en bit i andra står Vilma upp på sin spelare och snor bollen., snabba kliv in i mitten sen ett rappt skott och 2-2 va ett faktum.

Av bara farten tar kapten Ebba tag i det och gör 3-2 vilket även blir resutatet efter 2:a perioden.

 

3:e perioden börjar med att Ekerös nr 21 gör sitt andra för dagen efter 13 sekunder och 3-3 är ställningen.

Efter 8 min kommer vår andra 2 minutare och det är Sara som på lite hockeymaner står upp och stoppar nr 21 som kommer i hög fart. 2:an solklar men inget annat att göra där. 

I vårt boxplay trycker Ebba in 4-3 och 3 min senare så slår Alva in en snygg volley på pass från Julia och 5-3 va ett faktum.

 

Summa sumarum... Vi står upp bra. Gör en riktigt bra match både spelmässigt och fysiskt. Vi vill att tjejerna ska våga gå in i närkamperna och ibland blir det lite tokigt men då som alltid har vi eminenta domare som kan sin sak som stävjar situationerna.

 

Tack Ekerö för en bra och rolig match!

 

Resultat: 5-3

Mål:

Elsa, Vilma, Ebba 2 & Alva

Referat: Åkersberga IBF (A) - Huddinge IBS (B) 
Premiär i Röd medel Mellersta mot Huddinge
2021-10-09 22:02

Då va det lördag och dags för premiär i vår andra serie vi är med i. Medel Mellersta mot duktiga Huddinge F07.

Huddinge som alltid har bra och skickliga lag kom taggade till tänderna efter förlust i sin premiär mot Hässelby.

Matchen startar i bra tempo där jag tycker att vi hänger med bra och skapar flera bra chanser. Vi tilldöms även ett straffslag efter ca 5 min som vi tyvärr missar. Huddinge är duktiga på att vända spelet snabbt och kommer i flera farliga anfall som Sabina i målet avvärjer snyggt och säkert.

Matchen fortsätter i ett högt tempo där vi fortsätter att skapa chanser tack vare våra snabba spelvändningar och ettriga spel men i Huddinges mål står mycket duktiga Linnea Strandberg. Hon kommer visa sig vara övermakten själv denna kväll. Vi skapar chans på chans men lyckas inte få in bollen. 

När vi sen tappar markering i mitten av försvarszon så va 0-1 ett faktum. Av bara farten fortsatte Huddinge och lyckas innan första periodens slut få in även 0-2 och 0-3. Surt som bara den men mot ett sånt skickligt lag får man inte tappa markering i försvarszon för då smäller det direkt bakåt.

2:a perioden är 11 sekunder gammal när vi återigen missar och Huddinge förvaltar läget, 0-4.

Därifrån tycker jag ( färgad som jag är) att vi är det klart bärtre laget och skapar chanser i parti och minut men lyckas inte få in bollen. Sa jag att Huddinges målvakt va en vägg?

Summering så tycker jag vi gör en bra match men inte lyckas få in bollen. Jag gillar hur vi klarar att stå upp fysiskt mot ett storleksmässigt större lag och hur vi kämpar hela vägen in i mål trots underläge med 0-4. Vilka jäkla härliga tjejer vi har!

Tack Huddinge för en underhållande match men tills nästa gång vi möts så har vi tränat avslut och då hoppas vi att det blir resultatmässigt jämnare.

Referat: Täby FC (A) - Åkersberga IBF (B)
Fredagskväll i Täby.
2021-10-09 21:50

Äntligen match igen! Denna gång en fredagsmatch och derby mot Täby F08.

Hela veckan hade snacket om matchen gått då flera av tjejerna går i samma klass/skola som motståndarna i Täby. Ryktet lät också gälla att killkompisar skulle sitta på läktaren! Vilken fredagsfest!

Tjejerna va väldigt nervösa och stirriga innan matchen och vi ledare gjorde allt vi kunde för att få ner dom i varv... om det lyckades... Nej. :-)

Matchen va från vår sida haffsig och slaffsig där vi inte hade något ordnat spel och där vi försökte få upp tempot men inte riktigt lyckades.

Vi lyckades dock få stop på Täbytjejerna ganska tidigt i banan vilket va vår ambition. Täby hade några vassa lägen men Ditte i målet såg till att hålla rent. 

När Ella satte 1-0 till oss så trodde vi att proppen skulle släppa men icke. Matchen fortsatte med myckert chanser mot en storspelande Täbymålvakt. 

Rolig match med chanser åt båda lagen där vi går vinnande ur striden med 1-0. Med lite mer effiktivitet i avsluten kunde det varit något eller några mål till men som helhet lite konstig match från vår sida men alltid lite extra kul med vinst.

Tjejerna va dock lyckliga och sa att nu slapp dom bli retade i skolan på måndag.

Härligt! Tack Täby F08 för en rolig och bra match!

 

Mål

Ella B

 
Våra sponsorer