SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga IBF
ACKERS
Dam

Hanna ”Nordis” Nordstrand förlänger!
2022-06-12 19:00

Rykten har kommit och gått men det är med glädje vi meddelar att Hanna valt att skriva på för moderklubben och spela kvar i den orangea tröjan! Hanna född 2004 är en av våra yngre spelare men också en av våra spelare med flest meriter på listan!

 

Mer om Nordis:

Hanna har under hela sin innebandykarriär spelat i den orangea tröjan i Ackers från år 2008 och 4 års åldern till att nu ha skrivit på förr sin 16de säsong och spel i högsta serien. Hanna gjorde sin allsvenska debut säsong 20/21 och gjorde totalt 9 poäng på 5 matcher innan serien stängdes ner. Förgående säsong har varit en fantastisk säsong för vår unga spelare, hon producerade 57 poäng på 19 matcher i Allsvenskan varav 38 poäng var mål. Totalt producerade 117 poäng på 41 matcher, 75 mål och 42 assister. Säsongen slutade med en andra plats i poängligan för Allsvenskan Östra och 1a i den interna poängligan. Hon spelade under hösten 2021 SDF- SM med Stockholms stadslag och var en stor bidragande faktor till Stockholms Guld. Förutom att hon gjorde det avgörande målet i semifinalen mot Skåne så vann hon vann hon poängligan och kom även med i All-star laget. Hon gjorde även sin U-19 debut samma år och var uttagen till truppen som spelade EFT i Finland och gjorde då sin debut och även sina första poäng i Sverige tröjan. Hanna var även med och spelade de tre landskamperna mot Finland under maj månad. I maj vann hon även ”Thoren Youth player of the year”.

 

Hanna är en rightfattad forward som är en riktig poängmaskin. Hon står på rätt plats och skjuter så fort hon får chansen. Hennes skott är magiska och det spelar ingen roll vart på plan hon står, dem sitter alltid perfekt på mål. Förutom hennes skott så är hon en snabb och tekniskt duktig spelare som alltid gör sitt yttersta överallt på plan. Att underskatta Hanna vore dumt, då hon kommer ta vara på dina misstag om med hjälp av sina medspelare spela upp bollen för att varje byte skapa ett hot oavsett om det avslutar med ett skott eller en läcker pass.

 

3 frågor med Hanna:

 

  1. Många SSL lag har hört av sig, vad fick dig att välja att stanna för SSL spel i just Ackers?

Hanna: Ackers är min moderklubb och därför känns de så stort att ha gått upp i SSL med just detta lag och därför väljer jag att stanna kvar nu när vi gjort allt och kämpat oss upp till SSL för första gången.

 

  1. Har du några förväntningar inför kommande säsong?

Hanna: Jag har en del förväntningar inför nästa säsong, jag förväntar mig att vi som lag har blivit ännu starkare efter försäsongen och har gjort allt vi behöver för att lyckas i SSL. Om jag ska vara ärlig så har vi goda chanser att ta oss till slutspel i SSL om vi får ihop en stark trupp inför säsongen.

 

  1. Vilket lag kommer vara roligast att möta nästa säsong tror du?

Hanna: Skulle väl nog ändå säga Täby och de tror jag att de flesta i laget tycker. Det kommer förmodligen bli en hetsig derbymatch när de väl är dags, och hetsiga matcher är alltid roliga att spela!

 


Nyhetsarkiv
Truppen börjar ta form!2022-04-29 13:12
Smakstart för Damlaget2021-09-27 17:28
 
Våra sponsorer