SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga IBF
ACKERS
Dam

Välkomen till vår nya hemsida
Åkersberga IBF Damlag 2021/2022

Från och med hösten 2021 går Åkersberga IBF över till SportAdmin.

Sidan är under uppbyggnad och vi jobbar så fort vi kan på att fylla alla delar.

 

 

Freja Norrman förlänger!
2022-08-12 13:00

Med glädje ger vi de nyheterna att Freja valt att fortsätta spela med Ackers tröjan på även nästa säsong i SSL. Freja kom till Ackers säsong 18/19 och gjorde sin Allsvenskan debut redan säsong 19/20 och nu ska hon få göra sin SSL debut.

 

Mer om Freja:

Innan Freja kom till Ackers kom hon närmast från AIK, men hennes moderklubb är Ekerö IK där hon spelat i princip alla sina ungdoms år. Förgående säsong spelade hon 38 matcher och gjorde 41 poäng varav 30 mål och 11 assist. I allsvenskan gjorde hon 20 poäng på 21 matcher varav 17 poäng var mål och 3 assister. Innan allsvenskan dominerade hon i Juniorallsvenskan med sina 30 poäng på 16 matcher, kanske inte så chokerand att 21 av de poängen var mål. Hon var även då med och tog JAS laget till en playoff plats och även kvalade till festen i DJ18 klassen (som tyvärr sedan ställdes in på grund av corona) vi vet att Freja hade stuckit ut med alla sina mål. Samma år deltog hon även på Talang17 lägret.

 

Freja är otroligt snabb i benen och gör mål från de orimligaste vinklarna. Som ovan kan man se att hon är bra på att pricka bollen och gör en hel del mål, men roligast är nog ändå när hon får göra en assist då glädjen är stor! Att Freja inte gör speciellt många assister är inte på grund av att hon är en dålig passningsläggare utan för att hon är en spelare med ”pondus” som vågar ta för sig. Förutom hennes snabbhet så är hon en djävel på press-spelet och hör hemma högst upp på planen för att vinna bollarna direkt.

 

3 frågor med Freja:

 

  1. Hur är känslan att gå från Allsvenskan spel till SSL spel?

Freja: Det känns lite overkligt på något sätt. Speciellt att få ta det klivet upp tillsammans med laget som tog oss dit. Hade nog inte kunnat önska att få göra SSL debut på något annat sätt.

 

  1. Vilken bortamatch ser du fram emot mest till nästa säsong?

Freja: Hum... jag skulle nog vilja säga Täby borta. Inte för att jag egentligen gillar k-rauta arena särskilt mycket men en borta match där jag tror och hoppas se alla våra supportrar heja på oss. Det är ju en speciell känsla med derby. Sånt är alltid lite extra kul.

 

  1. Vad är roligast att få göra, assist eller mål?

Freja: Det måste nog ändå vara att göra mål:)

Tilde Sandlund förlänger!
2022-08-10 15:00

Vi kan nu presentera att det är klart att Tilde spelar sin femte säsong i Ackers och kommer att göra sin SSL debut i den orangea tröjan!

 

Mer om Tilde:

Tilde kom till Ackers säsong 18/19 från moderklubben Vaxholms IBF där hon dominerade som 16åring i dam2 med 29 poäng på 14 matcher. Samma år spelade hon även SDF-SM och vann SM-guld med Stockholms stadslag. Säsongen 19/20 gjorde hon sin allsvenska debut och presterade redan första säsongen 13 poäng på 21 matcher. 5 poäng på 5 allsvenska matcher hann hon med innan säsongen stängdes ner år 2020, förgående säsong har däremot varit en av Tildes bästa om man tittar på statistik. 32 poäng på 20 allsvenska matcher och 5 mål på 4 kvalmatcher, där hon även stod för det snyggaste med sitt backhandmål rakt upp i krysset mot Telge i den avgörande matchen. 54 poäng totalt på 36 matcher under hela säsongen, 35 mål och 20 assist, inte alls illa för en 19åring kan man helt klart säga.

 

Tilde är en tekniskt duktig spelare som inte tvekar på att dribbla av sin spelare på väg upp på högerkanten innan hon bryter in i mitten och hänger upp bollen i nättaket. Hon är den spelare alla tränare gillar då hon inte bara har en specialitet utan är bra på det mesta på plan. Är inte den som fegar ur en närkamp, lika bra på att göra mål som att passa och står aldrig still på plan. Kommer alltid på bra lägen och får du inte se ett läckert mål får du säkert se en o annan sälen glidning istället!

 

3 frågor med Tilde:

  1. SSL debut nästa säsong, hur känns det?

Tilde: Superroligt, jag är jättetaggad. Kul också att det är med Ackers!

 

  1. Hur skulle du beskriva laget och vad är det bästa med det?

Tilde: Det känns som att alla är väldigt taggade på SSL, och jag upplever även att vi har väldigt roligt tillsammans, vilken jag tror kommer vara bidragande under säsongen.

 

  1. Vilken typ av match skulle du säga är de roligaste att spela?

Tilde: De roligaste matcherna att spela är när de blir spänning, och de båda lagen är jämna. derbymatcher ser jag också framemot ;)

Finlands Landslagsmålvakt är klar för Ackers!
2022-07-12 10:17

Det är ingen mindre än Krista Nieminen som ansluter till Ackers Damer.

 

Krista Nieminen är en världsspelare och det är otroligt roligt att hon skriver på för 

Åkersberga IBF. 

 

Krista kommer att förstärka truppen än mer och vår målvaktssida känns nu definitivt som en av SSL bästa. 

 

Krista Nieminen kommer närmast från UH Berner Oberland(Schweiz) där hon spelat de senaste fyra åren i deras högsta liga. Tidigare har Krista representerat PSS & SB Pro i Finland under sin långa elitkarriär. 

 

Kristas moderklubb är Espoon Oilers, (numera namn ändrat till Esport Oilers) och man kan nästan också säga att hennes moderklubb är synonymt med Finlands Landslag.  

 

Ett landslag där Krista prenumererat på målvakts platsen i många år ,

Krista har varit landslagsspelare i 8 år. 

 

Nu senast i Uppsala under VM 2021 så vaktade Krista kassen både i Semifinalen som i Finalen när Finland olyckligt förlorade på övertid mot Sverige.

 

Krista har samlat på sig en diger medaljskörd genom åren i landslaget, med flertalet Brons och Silver. Men fortfarande saknas den ädlaste medaljen i VM sammanhang och Krista satsar för fullt mot ytterligare ett VM och hoppas där att äntligen få kröna sin samling med ett guld. 

 

Med Krista Nieminen får vi inte bara in en otroligt duktig målvakt i laget, utan även rutin i överflöd och något som kommer kunna hjälpa våra redan talangfulla målvakter i vår förening att ta ytterligare steg i sin utveckling. 

 

1) Why Sweden and Åkersberga IBFI wanted some new challenge to my career and I have now played in Finland and in Switzerland so I want play also in the Swedish league. I have heard great things about Åkersberga IBF and I want to help the going and talented team in their first SSL season.2) What do you do on your free time ?I don’t have so much free time but usually I am training or I like to cook or go to hike on mountains.3) What do you think of Ackers chances this year ?

We have a young and talented team mixed with some routinated players and I think we have good chances to challenge other teams with our unprejudiced game. 

Ackers sjätte nyförvärv, Nadia Cattaneo!
2022-06-15 18:00

Nadia Catteneo skriver på för Åkersberga IBF. Nadia är vårt senaste nyförvärv och kommer till oss från Schweiz där hon dessutom nyligen var på landslagsläger.

 

Mer om Nadia:

Nadia är född 1989 och kommer närmast från våra Stockholmskonkurrenter Nacka IBK där hon har spelat under de senaste två säsongerna. Vilket innebär att hon redan spelat två säsonger i SSL och ett SSL slutspel innan hon kommer till nytt SSL spel hos oss. Under vintern 2021 spelade hon VM för det schweiziska landslaget i Uppsala där de vann VM-Brons.

 

Sportchef Ante om Nadia:

I Nadia Cattaneo får vi ytterligare en stor rutin till laget och ännu en Landslagsspelare, samt en tuff och hårt arbetande back som är spelskicklig och kan spela på flera positioner, men som hos oss kandiderar på höger backplatsen, också älskar att träna som kommer göra laget gott.

 

3 frågor med Nadia

  1. Hur känns det att ha valt Åkersberga som klubb för nästa säsong?

Nadia: Det känns bra. Det ska bli spännande att vara en del av laget och att hjälpa till Åkersberga att ta nästa steg i högsta ligan.

 

  1. Vad är den största skillnaden mellan att spela innebandy i Schweiz och i Sverige?

Nadia: Den största skillnaden är språket, haha.

Skämt åsido. Kvaliteten på lagen är högre i Sverige vilket gör att alla lag kan slå alla.

 

  1. Vilken typ av match skulle du säga är de roligaste att spela?

Nadia: Jag gillar att spela alla matcher men de absolut roligaste matcherna är allt eller inget-matcherna typ slutspel och cupmatcher.

 

Välkommen Nadia till Ackers Nadia!

Ackers femte nyförvärv, Moa Svanström!
2022-06-13 18:00

Vi säger varmt välkommen till Moa Svanström som ansluter till Ackers familjen och spel med oss den kommande säsongen. Moa Svanström är född 1997 och har 6 säsonger i SSL tidigare med IK Sirius & Endre IF!

Mer om Moa Svanström: 

 

Moa har under dom senaste två säsongerna spelat med IK Sirius på sin backposition där Moa Svanström gjorde 30 poäng under dom två säsongerna. Innan IK Sirius så spelade Moa fyra säsonger i Endre IF/SSL. Moa har också spelat 3 säsonger i RIG Umeå och hennes moderklubb är Hammarängen IK. Förutom dessa klubbar så har Moa också representerat Sverige i U19 Landslaget och även i Sveriges Damlandslag.

 

Sportchef Ante om Moa:

 

Moa Svanström är en klasspelare och en av SSL´s bästa backar enligt mig, med otroligt fina handleder och en grym styrka i närkamperna. Här får vi in otroligt mycket rutin och kvalitet i Moa, men också en ödmjuk och härlig tjej som passar väldigt bra i vårt lagbygge.

 

Välkommen till Ackers Moa!

 
Våra sponsorer