SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Åkersberga IBF
ACKERS

Välkommen till Åkersberga IBF - Ackers!
 
Fredagsbladet
2022-01-28 12:50

Idag börjar vi med att säga Grattis till alla män och Karlar!

 

Inställda och uppskjutna matcher

För tillfället ställs de in en hel del matcher, ofta p.g.a. sjukdomar. Det är av stort vikt att dessa uppskjutna matcher får nya tider så att vi och förbundet inte hamnar i en ond spiral i händelse av att fler matcher ställs in!

I och med det stora antal inställda matcher så öppnar förbundet upp för möjligheten att flytta matcher till sista april för samtliga barn, ungdom och juniorserier.

Detta gäller inte matcher som ligger under Svenska innebandyförbundet.

 

Närvaron

Snart är det dags för oss att rapportera in LOK-stödet så jag vill redan nu påminna att ni har närvarorapporterat alla era aktiviteter i Sportadmin.

 

Apropå lok så så åkte jag tåg i helgen och då vad det en resenär som tog upp fel biljett och han hade humor och gjorde min dag när jag hörde deras samtal.

Tågvärden: Men detta är ju en barnbiljett!

Resenären: Då fattar du kanske hur försenade ni är.

 

Utbildning

För att underlätta för oss så erbjuder förbundet alla grundutbildningar via digitalt mötesforum tills vidare och vill då nämna att de öppnat ett sådant tillfälle för grundutbildning för junior och seniortränare.

Läs mer om den och alla andra aktuella utbildningar i länken nedan.

Aktuella utbildningar

 

Representationslagets matcher hemma

Den här helgen så är det våra DJ-tjejer som är först ut och imorgon lördag 29/1 så välkomnar de Älvsjö i JAS och matchstart klockan 16.15.

 

På söndag den 30/1 så är det herrarnas tur i division 2 som gästas av Sörskogen och domarna blåser igång matchen klockan 14.15.

 

Våra Allsvenska damer spelar inte hemma men jag vill nämna att den här matchen kan man se gratis på innebandytv för det är veckans match och även här är det Älvsjö som står för motståndet.

Matchen är på söndag den 30/1 och matchen börjar klockan 15.00 så gå in på länken nedan för att se matchen.

Innebandy.tv

 

Till sist

Va rädda om varandra i Ackers och innebandyfamiljen och behandla alla inklusive domarna med respekt!

Inte som jag hörde en dialog efter en match med en innebandycoach som förlorat med 4-0 och gick fram till domaren.

- En strålande match!

- Tycker du?

- Jaa absolut! Du skulle ha sett den!

 

Forza Ackers & Nolltolerans!

Information och tankar från ordförande
2022-01-24 20:42

Bästa medlemmar!

Vi kan se första halvan av säsongen i backspegeln och samtidigt titta framåt mot andra halvan och även nästa säsong. Jag vill ta tillfället i akt att informera lite om vilka aktiviteter styrelsen ägnar sig åt, och hur tankarna går.


Medlemsmöte och budget
Klubben kommer stadgeenligt att ha medlemsmöte 23/2. På medlemsmötet avhandlas och klubbas verksamhetsplan och framförallt budget. Vi kommer sannolikt föreslå en generell höjning av medlemsavgift och aktivitetsavgift för att kompensera för minskat medlemsantal under pandemin samt höjda hallhyror. Vi vill gärna ha en så bred förankring bland medlemmarna som möjligt runt budgeten så vi kommer bjuda in till en digital informationsträff där vi berättar om hur vi tänkt runt budgeten och hur den ser ut i stort. Det kommer även finnas möjlighet för medlemmarna att ställa frågor eller kanske komma med tankar och idéer. Inbjudan till såväl infoträff samt medlemsmöte kommer inom kort.

 

Nästa säsongs halltider
Det är säkert ingen av er som missat att kommunen just nu bygger en ”multiarena” som förhoppningsvis är klar att nyttja from skolstart i höst. Vi har haft en bra dialog med såväl basketklubben som kommunledningen vilket (sannolikt) innebär att vi kommer bedriva huvuddelen av vår verksamhet i multiarenan from i höst. Vi kommer även söka halltider i en del övriga hallar så att vi kan träna lite mer för dem som vill, men framförallt på bättre tider. Målsättningen är att ingen ska träna före 17.00 och endast undantagsvis efter 21.30 på vardagar. Det finns en del kvar att reda ut när det gäller multiarenan såsom hur det ska fungera med omklädningsrum, förråd, klubbrum, cafeteria mm – men generellt kommer vi att ha en mycket bättre halltidssituation from i höst än vad vi upplevt innevarande säsong. Det kommer också bli mycket spännande och roligt att flytta in i en splitterny arena!

https://www.osteraker.se/bygga-bo--miljo/byggprojekt/pagaende-byggprojekt/osterakers-nya-multiarena-en-plats-for-liv-och-rorelse.html 

 

Damlagets framgångar
Förhoppningsvis har ni även koll på att vårt damlag presterar mycket bra i den nästa högsta serien, Allsvenskan östra. De ligger just nu tvåa och kommer med stor sannolikhet sluta på kvalplats vilket innebär att de har chansen att spela kval för att nå Sveriges högsta serie, SSL. Att ha ett lag i högsta serien vore fantastiskt kul för såväl klubb som kommun, men vi behöver även hantera behovet av en utökad organisation och utökad budget för damverksamheten. Vi kommer inte göra det genom höjda medlemsavgifter, utan vår plan är att försöka hantera det via ökade sponsorintäkter istället (mer om detta nedan). Är du intresserad av att, i någon roll, engagera dig i damverksamheten – kontaka bjorn@akersbergaibf.se

 

Sponsorarbete
Generellt har vi inom klubben varit ganska svaga på att arbeta strukturerat med sponsorsidan. Klubben har ett mycket starkt varumärke i kommunen och innebandysverige som vi inte nyttjat fullt ut. Förutom den stora kopplingen med spelare, föräldrar och övriga släktingar inom kommunen är våra lag ute och representerar klubben runt om i Stockholm (och längre bort) varje helg i stor omfattning. Vi har också besök av många lag och supportrar i vår hall varje helg, och syns ofta i de livesändningar som pågår varje helg. 
Vi har nu arbetat fram sponsorpaket på olika nivåer som vi inom kort kommer att lansera. Det kommer finnas möjlighet att synas tillsammans med oss på allt från matchtröjor till hemsida, livesändning, sargreklam och vägg i multiarenan. Känner du någon du tror är intresserad av att synas tillsamman med oss – be dem kontakta fredrik@akersbergaibf.se

 

Stödmedlemskap
Nu finns även möjligheten att bli stödmedlem i klubben. Det innebär att du stödjer vår verksamhet, men även har möjlighet att nyttja de rabatter som övriga medlemmar har. Gå in på vår hemsida och klicka på fliken ”Stödmedlemskap” för att veta mer!

 

Mer halltider – mer möjligheter!
Med öppnandet av multiarenan kommer vi att ha möjligheten att boka fler halltider än tidigare. Det innebär att vi för första gången på länge inte kommer att vara starkt begränsande av halltidstillgången. Vi har alltså möjligheten att erbjuda fler spelformer inom klubbens ram än tidigare. Har du tankar/önskemål i de banorna – tveka inte att höra av dig till info@akersbergaibf.se så diskuterar vi!

 

Du är medlem – jag är medlem!
Glöm inte bort att du är lika mycket medlem som jag. Vi är en ideell förening – klubben blir aldrig bättre än summan av vårt gemensamma engagemang. Sänd gärna en tanke och ett uppskattande ord till våra ideella ledare som bjuder på sin fritid för att ta hand om våra barn/ungdomar!

Ta hand om er och varandra!

Fredagsbladet
2022-01-14 13:10

Bladet är här igen och då innebär att det också är fredag igen och en helg till med många matcher för våra lag.

 

Vi har ju mailat ut till alla våra ledare om de nya restriktionerna vad gäller covidläget så jag ska inte skriva mer om detta utan vi följer dessa och använder som vanligt vårt sunda förnuft.

 

Jag vill som vanligt informera om utbildningar och den här gången är det en målvaktsträning för ledare på röd nivå.

Målvakt Röd är en heldagsutbildning som innehåller både teori och praktiskt pass med målvakter och detta är söndagen den 6:e februari på Bosön.

Läs mer här för mera information och anmälan

 

Min sambo som har stort intresse av släktforskning och har flera olika konton.
Jag själv tycker det är kul men har inte samma intresse, så jag postade på Facebook att jag vunnit på lotto.
Snart fick jag reda på vilka alla mina släktingar var

 

Den här helgen så har många av våra representationslag matcher och är en långhelg som slutar på måndagen.

Först ut ikväll så är det vårt HJ som välkomnar hökarna från Hässelby i JAS och matchen skulle ha börjat klockan 20.00 men är inställd p.g.a. sjukdom hos hökarna.

Imorgon lördag så är det toppmatch i damallsvenskan, när våra duktiga damer som ligger tvåa i tabellen tar emot serieledande Telge och domarna blåser igång matchen klockan 15.00.

På söndag så är det herrarnas tur i division 2 där Tungelsta står för motståndet och matchstart är det klockan 17.15.

Avslutningsvis på måndag så spelas åttondelsfinalen i Bäst i stan för HJ och matchen börjar klockan 20.15 och Djurgården står på ena sidan när man blåser igång matchen.

Som ni vet så är det begränsat antal (100 personer) som kan se matcherna på plats så förutom herrarnas match så går de andra att se streamat. Läs mer på våra lags hemsida.

 

Apropå släktforskning så hade jag ett tag förut svårt att hålla kontakten med mina barn men det blev mycket bättre när jag skaffade swish.

 

Apropå streamat så har vi ett samarbete med Spiideo som är en streamingtjänst och som har en kamera som sitter i hallen. Detta innebär att det är mycket enkelt att alla kan streama sina hemmamatcher och mera information kommer ut till er ledare i början av nästa vecka.

 

Nu är ansökan öppen till Årets lag i Stockholm.

Säsongens schysstaste lag tilldelas det lag i distriktet som genom sitt agerande är ett föredöme för svensk innebandy, både på och utanför plan.

Läs mer här och ansök

 

- Just nu går vi mot mildare väder men vet ni vad Rysslands kallaste stad heter?

- Minusgrad

 

Jag påminner att vi behöver få in matchledarkvittona för 2021 senast 2022-01-31 och som alltid så är det bara att lägga de i brevlådan utanför vårt kontor.

 

Håll i hatten och kör försiktigt och önskar er alla en trevlig helg.

Va rädda om varandra i Ackers och innebandyfamiljen och behandla alla med respekt!

Forza Ackers och nolltolerans!

Fredagsbladet
2022-01-07 16:04

Fredag igen och en klämdag samt sluttampen på jullovet och här kommer ett lite kortare Fredagsblad än vanligt.

 

De senaste veckorna har temat varit matchflyttar och måste ge en stor eloge till förbundet som administrerar alla dessa. 

Varje gång så tänker jag på flyttfirman i Norrköping som ett tvillingpar driver och har ett av de fyndigaste företagsnamnet. Lika som bär.

 

Det är kanske ingen som undgått informationen om Covid-19 statusen vad gäller gäller vår verksamhet men det man kan nämna är följande: 

- Vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus tillåts bara sittande deltagare om det är fler än 20 personer, oavsett vaccinationsbevis.

- Utan vaccinationsbevis ställs även krav på avstånd mellan sällskapen, en maxstorlek på 8 personer inom sällskapen och ett maxantal på 500 gäster eller deltagare.

Man kan läsa mer i länken nedan från FHM och vi återkommer om läget förändras.

Nya åtgärder 23:e december

 

Det är säkert många nyårslöften som innebär att man ska börja träna och i måndags betalade jag 12 mån medlemskap på Friskis & Svettis, då hörde banken av sig och undrade om mitt kort var stulet.

 

Vi får avsluta med att önska alla en God fortsättning och hoppas att pandemiutvecklingen går åt rätt håll och då har vi en hel del aktiviteter på gång under vårterminen.

Så mer information kommer nästa Fredagsblad och har ni tankar och idéer samt vill vara med i de olika aktivitetsgrupperna så är det bara att maila janne@akersbergaibf.se

 

Kul att Fredagsbladet är populärt och när en taxichaufför och innebandyledare i en annan förening vad och hämtade mitt provtagningstest för covid-19 som för övrigt vad negativt så frågade han:

- Vad heter Draculas veganska kusin?

- Ruccola

 

Vad rädda om varandra i Ackers och innebandyfamiljen och behandla alla med respekt!

Forza Ackers! 

God Jul & Gott Nytt År!
2021-12-22 14:08

Åkersberga IBF vill tacka alla ledare, spelare, föräldrar, föreningar, samarbetspartners, förbund och alla andra som på något sätt stöttat oss under 2021. Nytt år i sikte där vi hoppas på positiva besked så innebandyn kan starta upp som säsongen började.

 

Från oss alla till er alla så önskar vi en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

 

 

Nyheter från våra lag
 
Våra sponsorer